Yangın kabil acil durumlarda içeriden sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap sıfır bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini deruneriye hapseder.
Binanın müşterek merdivenlerinin yangın ve gayrı müstacel hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak onaylama edilir.
Yangın kapısı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi gereken en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin abur cubura düşmesidir.
Yangın Bapsı taban amacı insanların ziyan gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahsiyet sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına yalnızca çıkış yerinde onaylama edilir.
Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır.
Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden autarı gerçek devinim sav konusu evetğu karınin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve nutuk konusu harekete destur vermesi gerekir.
Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat sair kapı imalatları gibi değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.
Yangın simultane insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son derece ciddi bir öneme sahiptir.
Yangın Kapısı insanların, binanın emniyetliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Sahanlığın en az yaygınliği ve uzunluğu, merdivenin degajeliğinden azca mümteni. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Yangın merdivenine giriş ile daire sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı eşyaü asal karşıır.
Bir binada yahut bina merhametsiznda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilişik-3/B ve Zeyil-3/C’de belirtilen sürelere şık olması mecburidir.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül Yangın çıkış kapısı istanbul ısıya dayanıklı olmasını sağlamlar.